ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμμετοχή στον Διαγωνισμό Λογότυπου για την “Κοινωνική Οικονομία”.

Η βασική ιδέα του λογότυπου βασίζεται στην έννοια της ένωσης, απεικονίζοντας δύο κύρια ανθρώπινα στοιχεία: τα πολλά χέρια που ενώνονται στο κέντρο και δύο πρόσωπα. Ουσιαστικά, τα χέρια σχηματίζουν μία σκάλα, η οποία διαπερνάει το εσωτερικό των κεφαλιών, ενώνοντας τη σκέψη τους και τη φαντασία τους. Η απλουστευμένη μορφή του λογότυπου δίνεται στα χρώματα του γαλάζιου και του άσπρου, δίνοντας την εντύπωση πως ο ουρανός βρίσκεται μέσα στα κεφάλια των ανθρώπων, τονίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη ανθρώπινη δημιουργικότητα και παραγωγή ιδεών.

Η συλλογικότητα, η ομαδική συνεργασία, μέσα από τη σκέψη και τη φαντασία (ενωμένα κεφάλια), οδηγούν στην πράξη και την παραγωγή των ιδεών (χέρια που γεννούν μία σκάλα και ενώνονται). Ο αντικατοπτρισμός της εικόνας συμβολίζει την απουσία ιεραρχίας, εφόσον τελικά η ένωση συμβαίνει ανάμεσα στα δύο όμοια ανθρώπινα στοιχεία, στο κέντρο της. Δεν υπάρχει πάνω και κάτω όριο. Τα δύο πρόσωπα κοιτούν προς διαφορετικές κατευθύνσεις, μέσα από την ίδια σκέψη. Ουσιαστικά, αποτελούν ένα πρόσωπο που μπορεί να δει με τέσσερα μάτια προς όλες τις κατευθύνσεις. Η σκάλα δεν έχει συγκεκριμένα όρια, παρά η υπόστασή της βασίζεται στα ανθρώπινα χέρια.

Τα πρόσωπα είναι χωρίς χαρακτηριστικά, ακριβώς για να δηλώσουν το πανανθρώπινο και να δώσουν ταυτότητα σε όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους, χωρίς διακρίσεις. Το γράμμα Ο, στη λέξη ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, είναι χρωματισμένο γαλάζιο και με δεξιά κλίση, αναφερόμενο κατά αυτόν τον τρόπο στο σχήμα του κύκλου, ο οποίος συμβολίζει την έννοια της ισότητας και συνεργατικότητας στην κοινωνία. Κατά τον ίδιο τρόπο (χωρίς κλίση για να αποφευχθεί η υπερβολή), είναι χρωματισμένο με γαλάζιο χρώμα η αρχή της λέξης ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, το «οικο», το οποίο έχει αναφορά στην έννοια του οίκου, του οικείου, του τοπικού (εφόσον η κοινωνική οικονομία είναι μία έννοια που ενώνει το τοπικό υπό το συλλογικό και αντίθετα) αλλά και στην έννοια της οικολογίας, η οποία έχει ήδη αποτελέσει τη φιλοσοφική βάση της μελλοντικής επιχειρηματικότητας για μία πιο υγειή και ισότιμη κοινωνία.

1.Κύρια πρόταση -Λογότυπο Απλουστευμένο 300pixels2.Κύρια πρόταση -Λογότυπο Ασπρόμαυρο 300pixels

 

 

εκδήλωση

 

ιστοσελίδα-μενού

 

προωθητικα αντικειμενα 2προωθητικα αντικειμενα 3

Φάκελοι αποστολής

 4 Responses to “ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ”

 1. Best Writing Service

  Get an expert academic writing assistance! We can write any paper on any subject within the tightest deadline.

 2. Best Writing Service

  Get an expert academic writing assistance! We can write any post on any subject within the tightest deadline.

 3. Best Writing Service

  Get an expert academic writing assistance. We can write any paper or post on any subject within the tightest deadline.

 4. Best Editing Service

  The amount of written content has been growing exponentially recently, and it’s no wonder. For students, writing is an inseparable part of college and university assignments; for businesses, online publishing is a way to reach customers. The need for…